T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

O aplicatie ideala pentru retailerii online

O aplicatie ideala pentru retailerii online - Soft Monitorizare Preturi

Nevoia consumatorilor de a compara preturile dintre producatori inaintea realizarii achizitiei unui produs si competitia dintre retaileri din ce in ce mai puternica in mediul online, ii determina pe cei din urma sa isi asume decizii referitoare la stabilirea preturilor din ce in ce mai des pentru a fi in permanenta cu un pas inaintea concurentilor.

In aceste conditii, un prim pas facut de catre retaileri a fost angajarea unor persoane dedicate si responsabile doar de monitorizarea preturilor concurentilor impreuna cu extragerea unor rapoarte elocvente. Insa, aceasta solutie a fost una temporara.

Ceea ce cu adevarat poate reprezenta un avantaj pe termen lung este o solutie software de scanare a magazinelor online detinute de concurenti si extragere periodica a preturilor practicate de acestia. Prin intermediul unei astfel de aplicatii, sunt urmarite si monitorizate preturile la o perioada si o frecventa stabilita de utilizator. In acelasi timp, softul ofera si o imagine de ansamblu asupra pietei prin istoricul de modificari care au loc intr-o anumita perioada de timp si ii ajuta pe retaileri sa isi evalueze strategia de pret in comparatie cu ceea ce fac concurentii lor directi.

Fiind o solutie informatica, dezvoltarea ei in anumite directii depinde doar de viziunea detinatorului si ceea ce isi propune sa obtina de la o astfel de aplicatie. De exemplu, un feature mai complex poate fi reprezentat de conectarea softului la platforma de administrare a magazinului online si actualizarea preturilor instant in functie de datele furnizate.

Ce face concret o aplicatie de monitorizare a preturilor ?

  1. Identifica principalii concurenti si te pozitioneaza pe piata in raport cu acestia;
  2. Trimite alerte cu modificarile de pret care au loc pe segmentul de piata in care activezi;
  3. Iti ofera o perspectiva asupra profitabilitatii unui tip de produs pe care nu il vinzi momentan din anumite motive;
  4. Monitorizeaza preturile unui anumit magazin online si ofera rapoarte elocvente cu datele extrase;
  5. Evidentiaza concurentii cu cele mai bune oferte si producatorii cu care acestia colaboreaza.

Pricescan, solutia dezvoltata de catre XFactorApp, are functii pentru a monitoriza preturile si ofertele celor mai importanti concurenti. Pe baza unui simplu URL, aplicatia extrage informatii extrem de utile in incercarea unui retailer de a se pozitiona in fata competitorilor.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord