T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Programarea software de la agonie la extaz

Programarea software - de la agonie la extaz

De unde vine agonia si cand apare extazul in programarea de aplicatii software, ar trebui sa fie intrebarea fireasca a celor mai multi antreprenori.

Atata vreme cat auzim despre programe inteligente si softuri pentru orice, care ne emuleaza afacerile, le simplifica si le automatizeaza enorm in acelasi timp, micsorand cu mult numarul de angajati, atata vreme cat putem masura vizitele, parcursul si timpul petrecut pe un site, cat putem sa facem filme de prezentare, care sa fie la cel mai inalt grad de competenta, facand munca unei armate de vanzatori, formulare de customer satisfaction si sondaje de opinie direct din site, inseamna ca distanta aceasta aparent insurmontabila intre nemultumire si potentialul "extaz", o da doar gradul nostru de intelegere a schimbarii economice si tehnologice, ce s-a petrecut intre timp.

ATENTIA ESTE CEA MAI RAVNITA MARFA DE PE PLANETA!!!

Da, pentru ca nu poti avea cota de piata, fara o cota considerabila de atentie.

Ce inseamna asta de fapt din perspectiva strategiei de marketing, transpusa in programare software?

In primul rand si cel mai important este sa intelegem ce inseamna un setup corect de marketing, exact cum spunea cu peste 50 de ani in urma unul dintre parintii marketingului, Peter Druker:
Adevaratul sens al marketingului este ca vanzarea sa devina nenecesara...

Noi de abia acum, cand toata lumea se simte foarte agresata de vanzatori, incepem sa-i dam dreptate.

Asadar, daca ne vom concentra major pe confortul cumpararii si nu pe agresivitatea sau incisivitatea vanzarii, clientul nostru va fi preocupat de ce vindem, pentru ca incepe sa inteleaga ce facem noi de fapt si, mai ales, la ce nivel o facem.

Doar in felul acesta vom scapa de comparatia prin pret, iar clientii nu ne vor mai intreba incontinuu, ca in reclama aceea obsedanta: Cat e halatu'? Dincolo era mai ieftin!

De aceea niciodata programarea web sau programarea de aplicatii CRM nu poate fi un scop in sine si trebuie inteleasa in sensul programarii corecte a pasilor si optimizarea proceselor de business, astfel incat clientii nostri, ai fiecaruia, sa parcurga in tihna drumul spre "iluminare", ca sa ne caute spunand ca numai cu noi vor dori sa lucreze de acum inainte.

Asadar, degeaba putem fi noi foarte buni, daca nu ne acordam sansa ca potentialii clienti sa si inteleaga si sa se convinga de asta.

SPUNEAM IN TITLU CA LA UN MOMENT DAT VINE SI EXTAZUL (si chiar credem ca vine...)

Deci cand vine extazul?

EXTAZUL VINE CAND AM TRANSFORMAT VANZAREA IN CUMPARARE

Si asta pentru ca niciunul dintre noi nu este incantat cand i se vinde, ci cand cumpara si este lasat in tihna sa aleaga.

Asta, de fapt, trebuie sa faca cei mai cei mai buni programatori, alaturi de cei mai buni strategi de marketing, transformand vanzarea intr-o consecinta.


Si, tocmai de aceea, eu pariez pe echipa aceasta de specialisti, pentru ca-l are intotdeauna pe XFACTOR.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord