T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Inteligenta colectiva la nivel organizational

Inteligenta colectiva la nivel organizational.

Inteligenta de grup, in domeniul antreprenorial, a insemnat intotdeauna abilitatea managerilor de a imbina experienta unor angajati seniori cu entuziasmul celor mai noi membri ai echipe neinitiati in domeniul respectiv. In cele mai multe cazuri, tinerii studenti lipsiti de experienta practica, prin intermediul unei echipe pregatite si talentate si printr-un management eficient al proiectului, reusesc sa completeze taskuri mai complexe decat le poate permite inteligenta si experienta individuala, fiind ajutati in mod evident de inteligenta colectiva a intregii echipe din care fac parte.

Dezvoltand aceasta ideea si in spectrul serviciilor software, putem afirma ca un soft custom personalizat ideal nevoilor unei afaceri poate oferi un surplus benefic de inteligenta care ajuta exact ca un membru al echipei in indeplinirea obiectivelor de grup. De asemenea, prin furnizarea informatiilor necesare la momentul oportun se poate fluidiza intregul proces de munca in realizarea de aplicatii si servicii software, flux de lucru eficient necesar mai ales noilor membri ai companiei.

In momentul in care un grup de persoane reuseste sa coopereze in mod benefic, membrii acestui grup pot avea parte de un surplus de inteligenta superioara capacitatilor individuale. Aceasta inteligenta colectiva este corelata in primul rand de capacitatea de a stabili o cooperare eficienta intre membrii organizatiei.

Softurile menite sa eficientizeze activitatea interna din cadrul unei companii, suplinesc in cele mai multe cazuri resursa umana si contribuie la un ansamblu prolific care nu resimte lipsa de experinta sau deficitul de inteligenta individuala, la nivel colectiv insemnand clar un bonus in orice tip de organizatie.

In cultura organizationala se disting trei roluri fundamentale pe care membrii unei echipe le pot juca in cadrul unei companii:

- Organizatorii – oamenii orientati spre rezultate si proces, cei care au functii legate de analiza si de control al calitatii;

- Acceptantii – reprezinta majoritatea in orice companie si au rolul de a valida orice actiune inovativa a conducerii, raspandindu-i popularitatea si printre restul echipei;

- Creatorii de legaturi – sunt membrii care pot crea subgrupuri cu usurinta si fac legaturile sociale necesare in orice organizatie;

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord