T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Programul Start-Up Nation Romania 2017: Ultimele detalii, Conditii, Inscriere

Programul Start-Up Nation Romania 2017: Ultimele detalii, Conditii, Inscriere

Start-Up Nation Romania, initiat si gestionat de catre Ministerul pentru Antreprenoriat și Mediul de Afaceri, reprezinta programul ce vizeaza finantarea antreprenorilor care doresc sa isi deschida o noua afacere, prin acordarea unor sume nerambursabile din partea Guvernului.

Dintre caracteristicile de baza ale programului, cel mai important aspect este reprezentat de acordarea unui ajutor financiar de pana la 200.000 LEI, bani ce vor ajunge la aproximativ 10.000 de antreprenori.

Pentru a te putea incadra la aceste sume, evident trebuie sa indeplinesti anumite conditii:

  1. Printre conditiile cele mai importante din perspectiva Guvernului, se regaseste asigurarea unui loc de munca pentru cel putin doi ani dupa implementare. Asta se traduce prin angajarea si sustinerea salariala a unei persoane inca din momentul accesarii fondurilor.

    Chiar daca, cel putin la nivel teoretic, nu ai avea nevoie de bani suplimentari, specialistii si consultantii recomanda sa pornesti macar cu o suma de 8.000 – 10.000 E pusa deoparte astfel incat sa fii pregatit sa acoperi situatiile neprevazute.

  2. O alta conditie importanta este ca societatea ta sa fie infiintata dupa 30 Ianuarie 2017 si sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si redactat dupa modelul pus la dispozitie de organizatori. Vezi modelul aici.

  3. Daca treci de primele doua conditii, ceea ce iti mai ramane de facut este sa iti alegi un domeniu de activitate pentru noua firma. Si aici exista cateva restrictii din partea Guvernului, in sensul ca lista codurilor CAEN din Registrul Comertului sub care poate activa business-ul tau este una limitata. Codurile eligibile pentru finantare Start-Up Nation Romania o gasesti aici.

Tot in sprijinul antreprenorilor si a eforturilor acestora de a se incadra in conditiile impuse de program, vine si oferta WEB pusa la dispozitie de XFactorApp. In cadrul acesteia, poti sa dispui de un Website cu promovare si optimizare inclusa sau de o aplicatie software personalizata afacerii tale. Citeste mai multe detalii aici.

Pe scurt, ca o sinteza a tot ceea ce am expus mai sus, pentru programul Start-Up Nation Romania 2017 sunt eligibile:

  1. SRL-D-urile si SRL-urile.

  2. Afacerile care ofera minim 1 loc de muncă si il mentine pentru doi ani dupa finantare.

  3. Startup-urile care detin un cod CAEN eligibil fondurilor Start Up Nation Romania.

  4. Afacerile care au fost infiintate dupa 30 Ianuarie 2017.

  5. Companiile care nu au datorii la bugetul general consolidat sau local.

Cand incep inscrierile?

Initial, inceputul perioadei de inscriere a fost stabilit undeva in luna Mai, insa fiind necesare mai multe aspecte de clarificat a fost devansata data pana sunt toate detaliile puse la punct.

Chiar daca a suferit foarte multe modificari inca din faza sa de concept, programul Start Up Nation Romania se apropie de lansare. Din fericire, sigur si important este ca nu vor mai aparea conditii in plus pentru eligibilitate.

Un CRM dezvoltat pe specificatiile afacerii tale, pe langa faptul ca iti eficientizeaza activitatea interna din cadrul companiei, in acelasi timp devine si un tool extrem de util in monitorizarea conditiilor impuse de programul Start Up Nation Romania.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord