T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Cum isi aleg marile companii colaboratorii in serviciile de transport?

Cum isi aleg marile companii colaboratorii pentru serviciile de transport ? Criteriile extrem de exigente ale firmelor importante in contractarea caselor de expeditii.

Fie ca sunt criterii ce tin de oferte, licitatii, modalitati de organizare interna, digitalizare a informatiei, disponibilitate in perioadele de varf sau acoperirea zonelor mai putin accesibile de pe piata interna, cert este ca marii clienti ai firmelor de transport sau al caselor de expeditii isi personalizeaza extrem de mult cererea si devin foarte exigenti in contractarea serviciilor de acest fel.

Inevitabil, specificatiile mediului actual de afaceri, ofera prioritate unei case de expeditii care isi manageriaza intreaga activitate interna prin intermediul unui soft dedicat organizarii tuturor elementelor ce intregesc aceasta activitate: facturare, gestiune comenzi, monitorizare utilaje de transport, centralizare oferte etc. Treptat, marile companii cauta firme de transport compatibile atat in mentalitate cat si in tehnologii folosite. Prin intermediul unor programe de tip CRM dedicate ambelor organizatii, exista posibilitatea unei ajustari eficiente a datelor sau unor analize comparative care pot oferi statistici utile viitoarei colaborari.

Inainte de orice discutie premergatoare contractarii serviciilor de transport aferente unei case de expeditii, companiile importante apeleaza la o serie de intrebari pentru care asteapta raspunsuri concrete din partea ofertei:

- Care este timpul mediu pe comanda in mod etapizat: receptie, mutare, reaprovizionare, verificare, incarcare etc. ?

- Daca se lucreaza in schimburi? Cu cat difera costurile pe timp de noapte?

- Din ce motive marfa este returnata in anumite situatii?

- Daca pot avea acces in timp real la date specifice comenzilor facute de ei?

- Care este nivelul de receptivitate si interventie la eventuale disfunctionalitati?

- Daca exista o persoana unica de contact care se ocupa exclusiv de comenzile lor?

 

1. Coca Cola HBC Romania – isi conditioneaza cererea de sisteme informatice complexe care sa caracterizeze activitatea firmei de transport.

Aceasta companie uriasa inseamna in primul rand volum si nevoi de transport care acopera toata tara. Foarte importanta pentru aceasta firma este, in colaborarea cu furnizorii de servicii de transport, disponibilitatea acestora de a acoperi zonele dificile din anumite parti ale tarii, avand in vedere ca plata pentru curse se face one way. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care Coca Cola HBC Romania lucreaza in proportie de 30-40% cu case de expeditii care isi digitalizeaza datele, statisticile si raportarile pentru un control amanuntit din partea contractantului.

2. Telekom isi contracteaza firma de transport prin intermediul licitatiilor organizate odata la 2 ani.

Telekom este, fara indoiala, un client urias in acest domeniu de activitate, amploarea comenzilor conferind companiei un comportament si o atentie speciala din partea caselor de expeditii.

Obiectul activitatii de logistica din cadrul Telekom presupune transportul materialelor si al echipamentelor intre depozite, iar activitatea de distributie pentru clientii interni (antreprenori, echipe tehnicieni, echipe suport vanzari etc) si parteneri ai companiei se face la nivel regional si acopera ariile adiacente depozitelor.

Capacitatea furnizorilor de transport de a acoperi anumite zone si rute geografice se afla si pentru Telekom printre criteriile cele mai importante privind selectarea colaboratorilor, fiind dublata de existenta unui sistem de monitorizare a flotei si de raportarile in timp real asupra evolutiei comenzilor.

3. Europharm incepe sa devina unul din clientii extrem de importanti pentru transportatori, avand cereri din ce in mai specifice pentru acestia.

Pentru transportul medicamentelor, din start comenzile devin mult mai specifice si stricte, fiind incadrate in standarde sporite de igiena si siguranta conform Ghidului de buna practica de distributie angro a medicamentelor.

Astfel, mijloacele de transport sunt nevoite sa fie dotate corespunzator, monitorizate prin GPS si inaccesibile daunatorilor in timpul transportului. De asemenea, o componenta extrem de importanta este reprezentata si de sistemul de asigurare a temperaturii si umiditatii  impreuna si cu garantia ca documentele de identificare nu pot fi pierdute sau deteriorate.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord