T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Drumul de la Freelancer la Antreprenor

Drumul de la Freelancer la Antreprenor in domeniul programarii web este unul extrem de anevoios insa poate deveni o oportunitate uriasa in a-ti dezvolta afacerea.

In particularitatile societatii actuale de business, programarea web a devenit incetul cu incetul apanajul ideal de dezvoltare al unei companii proprii pentru antreprenorii aflati la inceput de drum. In cele mai multe cazuri, inceputul coincide pentru toti acesti viitori oameni de afaceri pornind fiecare in parte de la stadiul de freelanceri si lovindu-se de numeroase experiente care i-au determinat sa simta tot mai precis acest domeniu de activitate. Pobabil nu exista modalitate mai eficienta de a-ti dezvolta imediat business-ul decat folosindu-te de oportunitatile uriase oferite de mediul online si de toate softurile aferente acestei arii de pe piata muncii pe care te poti axa oricand in orice faza s-ar afla afacerea ta.

Prin pasiune iti poti raspandi cu efort minim aria de cunoastere in acest domeniu al programarii web, impunandu-se ca si conditie de baza a succesului in primul rand capacitatea de a intelege nevoile clientului, de a le intui, de a investi bani si timp in dezvoltarea unor abilitati asemanatoare si de a-i completa cu observatii pertinente conceptul proiectului pe care isi doreste sa il vada materializat.

Exista nenumarate exemple in care un antreprenor care are la baza studii superioare de economie si un inceput profesional in acest domeniu, poate deveni un programator de succes nu neaparat prin capacitatea sa extraordinara de a indeplini solicitari specifice unui programator web ci mai ales prin intelegerea mediului financiar in care se desfasoara toata aceasta activitate.

Inceputul drumului de la freelancer la antreprenor, ca in orice domeniu, trebuie sa fie unul foarte putin pretentios, intelegand ca experienta oricarui proiect in parte te poate aduce mai aproape de ceea ce ti-ai propus. Nu te afli in postura de a refuza proiecte, la acest nivel orice task preluat iti imbunatateste intr-o anumita masura experienta si iti confera un aport care poate fi valorificat doar in viitor.

Increderea si siguranta din partea clientilor va lipsi cu desavarsire in aceasta etapa si va trebui sa te bazezi pe abilitatea de a construi o relatie profitabila de ambele parti cu acestia. Incearca sa te axezi doar pe serviciile cele mai profitabile atat din punct de vedere financiar cat si al volumului de munca, bineinteles dupa ce ai experienta necesara cunoasterii tuturor acestor particularitati. Aceasta incredere apare cel mai adesea in mod accelerat doar din momentul in care incepi sa oferi contracte, acte aditionale si facturi pentru orice serviciu intreprins. Chiar daca taxele aferente pot parea anevoioase, in ochii clientului reprezinta dovada cea mai inalta de profesionalism si de siguranta.

Dupa ce ai reusit sa iti construiesti o baza de clienti constanti si incasari sigure de la luna la luna, nu iti periclita acest salt benefic al afacerii prin colaborari neavantajoase cu intermediari. Bazandu-te pe acestia poti strica prin cateva astfel de contracte tot ceea ce ai construit inca din momentul initierii demersului tau antreprenorial.

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord