T
w
o
S
t
e
p
s
A
h
e
a
d

Beneficii imediate ale Micro-Aplicatiilor

Micro-aplicatiile sunt programe software caracterizate prin generarea unor rezultate imediate in companie si printr-un timp redus de executie.

Dezvoltarea continua a Internetului, a aplicatiilor software destinate afacerilor de tot felul şi a aplicatiilor de tip CRM (Customer Relationship Management) a condus la stimularea energica a acestei piete de desfacere si totodata la aparitia unor structuri informatice complexe. Acestea constau in programe de tip e-commerce sau e-business care nu se limiteaza doar la eficientizarea proceselor de vanzare si la dezvoltarea unei anumite linii de business ci reprezinta si factori extrem de importanti in generarea unei activitati interne prolifice din orice companie.  

Dupa aparitia softurilor din ce in ce mai complexe si care suplinesc din ce in ce mai multe procese de munca in orice tip de afacere, companiile incep sa isi indrepte atentia nu doar spre aceste arhitecturi informatice extrem de complexe care pun bazele marilor organizatii ci si spre noul concept de micro-aplicatii, programe software extrem de utile, finalizate foarte rapid, menite sa impulsioneze orice business si sa garanteze beneficii imediate in cadrul companiei.

Termenul de micro-aplicatii este unul destul de izolat, insa incetul cu incetul acest concept devine un trend atat printre dezvoltatorii software cat si printre companiile care incep sa inteleaga necesitatea unei astfel de structuri online. Nu doar ca implica anumite ajustari care sa vina in preintampinarea unor deficiente deja existente insa reuseste sa suplineasca, din punct de vedere al resurselor umane, numeroase procese de munca specifice diferitelor departamente dintr-o firma. In acelasi timp, reprezinta si unelte accesibile de stocare si preluare a informatiilor pentru un management al proiectului eficient.

De cele mai multe ori, micro-aplicatiile, prin specificatiile lor indreptate cu preponderenta spre rezultate imediate, sunt percepute ca programe software destinate in primul rand companiilor care isi regasesc activitatea intr-un recul evident si care au nevoie de un imbold la nivel organizational pentru a se redresa.

Marile companii din domeniu, incep chiar sa isi canalizeze activitatea spre aceste oportunitati IT prin infiintarea unor departamente specializate in dezvoltarea unor astfel de aplicatii, deoarece au anticipat aceasta crestere impresionanta a aplicatiilor care necesita un timp foarte redus de concepere insa genereaza beneficii rapide si direct proportionale cu timpul pe care il necesita realizarea lor.

Un alt aspect care trebuie retinut, referitor la programele software tip micro-aplicatii, este reprezentat de dificultatea pe care o implica procesul de concepere, deoarece comprima tehnologii asemenatoare structurilor informatice mult mai complexe, insa care in acelasi timp trebuie finalizate intr-un timp record si sa garanteze rezultate din prima clipa in care sunt introduse in sistemul intern al companiei. 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord